TroebelWater.nl

Haatzaaien met GeenStijl

Updated On: June 25th, 2011 by Pennywise

De Roze khmer is weer eens bezig met het voeren van een misselijkmakende hetze tegen Marokkanen. Wat elfjarige jongetjes van de Bilalschool in Amersfoort zagen een rouwstoet voorbijrijden en jouwden deze uit, ze waagden het zelfs om -the horror- een middelvinger op te steken. Onacceptabel natuurlijk, wat mij betreft moeten ze vanavond allemaal zonder eten of een verhaaltje naar bed. Dat zal ze leren! Maar is het wel zoveel aandacht waard, als je bedenkt dat op hetzelfde moment Jemen tot gort gebombardeerd wordt, het PGB gaat verdwijnen, onze cultuur door de plee getrokken wordt, er twee bijna-nucleaire rampen plaatsvonden in de Verenigde Staten, Fukushima inmiddels een omvangrijkere ramp is dan Tsjernobyl, Christelijke fundamentalisten een groot gevaar voor de Amerikaanse staatsveiligheid blijken te zijn en Noord-Korea een super EMP wapen gebouwd blijkt te hebben. Ik noem maar een paar zaken die stukken minder aandacht krijgen en die je weer wel "groot bier" kan noemen.

GeenStijl en Powned maken een andere inschatting van de nieuwswaarde van zo'n gebeurtenis en spelen het zelfs klaar om een dagenlange hetze tegen deze schooljongetjes te voeren, er niet voor terugdeinzend om zelfs het nieuws te verdraaien, zodat de hetze maar volgehouden kan worden. In het kader daarvan verschijnt er dan op Powned een volstrekt minderwaardig artikeltje waarin er melding van gemaakt wordt dat nabestaanden "bedreigd" zouden worden, terwijl de waarheid is dat vooral de Bilalschool honderden doodsbedreigingen ontving van geestelijk gestoorde GeenStijl reaguurders en ander extreemrechts geteisem, in zo'n mate zelfs dat de politie extra moet surveilleren. Maar dat blijkt dan niet uit de titel (nabestaanden rouwstoet bedreigd), waaruit je in wezen het omgekeerde kan opmaken. Hoeveel lager kan je gaan?

Nog veel lager, zo blijkt vanochtend. Nabestaanden worden door de voltallige GeenStijl redactie (lees: Bert Brussen) nog eens extra beschimpt, omdat ze het lef hebben zo'n kwajongensactie te relativeren; onwelgevallige feiten, bijvoorbeeld dat de ergste boosdoeners helemaal niet op de Bilalschool zaten worden weggecensureerd en het hoofd van die school wordt woorden in de mond gelegd die hij helemaal niet stelde. Zo zou hij volgens GeenStijl gezegd hebben dat het de schuld van de nabestaanden is, omdat ze het in hun botte hoofd haalden zomaar langs die school te rijden en dat hun moeder dan maar niet dood had moeten gaan. Dat heeft dat schoolhoofd natuurlijk niet gezegd, maar het zal vast de verontwaardiging extra aanjagen om zoiets erbij te liegen en achteraf kan je altijd nog zeggen dat het "satire" was. Rot toch op. Knevel en vd Brink hebben nog meer gevoel voor satire.

In plaats van de verantwoordelijkheid te nemen voor het feit dat dankzij hun haatzaaiende bagger honderden agressieve mongolen een basisschool zo zwaar gingen bedreigen dat die politiebewaking nodig had, speelt GeenStijl het zelfs klaar om het over "eerwraak" te gaan hebben en "opgefokte woestijego's" in plaats van wat jongetjes uit groep 7 die duidelijk een keer zonder verhaaltje naar bed moeten.

het is het zoveelste voorbeeld van meten met twee maten: Wilders mag zich zo grof en denigrerend uitlaten als hij maar wil, dat zou dan zogenaamd vallen onder de "vrijheid van meningsuiting". Maar als wat jongeren op straat even vrijmoedig gebruik maken van diezelfde vrijheid, mag dat weer niet en stoute jongetjes die de middelbare schoolleeftijd nog niet eens bereikt hebben, moet je als volwassenen afrekenen op hun gedrag en uitspraken. Het is een agressieve campagne om haat te zaaien tegen Marokkanen en niets anders. C'est ça!

Eva

  HOMEPAGE  | June 25th, 2011 at 01:39 PM
Eva

Wat een goed stuk! Inderdaad wordt er weer met twee maten gemeten. Aan de ene kant worden kleinen jongetjes als volwassenen verantwoordelijk gesteld voor hun kattekwaad en mag extreemrechts zeggen en kwetsten wat het maar wil.

juf basisonderwijs

  HOMEPAGE  | June 25th, 2011 at 02:05 PM
juf basisonderwijs

Als dit RESPECTLOZE gedrag van deze kinderen al op 11 jarige leeftijd of nog véél eerder begint (ik werk als leerkracht in het basisonderwijs en zie het dagelijks gebeuren), wat komt er dan van deze “prinsjes” terecht als zij ouder worden?
FLINK AANPAKKEN deze kinderen en vooral de ouders en hen normen en waarden bijbrengen die in dit land gelden !!
Het zijn helaas GEEN kwajongensstreken…en moeten wij dit dan maar accepteren? zijn wij allemaal agressieve mongolen die alles maar moeten pikken van dit TUIG?
Er is maar één oplossing: Afbreken de Bilalscholen en deze Marokkaanse prinsjes naar zgn. “witte” basisscholen sturen waar ze van jongs af aan leren zich aan te passen aan andere culturen !!!

Jabir

  HOMEPAGE  | June 25th, 2011 at 02:25 PM
Jabir

Ik schreef ook dat ik dat gedrag onacceptabel vind, nepjuf met het pedagogisch inzicht van een hondedrol. Maar het grotere kwaad is hier dat een basisschool politiebewaking nodig heeft omdat ze honderden doodsbedreigingen ontvingen vanwege de haatcampagne van GeenStijl. Bovendien bleek achteraf dat het verhaal volstrekt uit zijn verband getrokken werd.

juf basisonderwijs

  HOMEPAGE  | June 25th, 2011 at 02:41 PM
juf basisonderwijs

hahaha…nepjuf??pedagogisch inzicht van een hondedrol? waarom zo’n agressieve reactie? mag ik niet reageren op jouw stukje? ik stuur geen doodsbedreigingen, geef slechts mijn mening of dit is nou ook al onacceptabel?

Jabir

  HOMEPAGE  | June 25th, 2011 at 02:54 PM
Jabir

Omdat je net doet of je een leerkracht bent en er uit je reactie al blijkt dat je dat helemaal niet bent. Dan had je het bijvoorbeeld over methodieken gehad om zulk soort pestgedrag te voorkomen (die zijn er en werken goed) en had je het vooral erg gevonden dat kinderen zich niet veilig kunnen voelen op hun school.

Dus ja.. nepjuf.

Leontien

  HOMEPAGE  | June 26th, 2011 at 12:06 AM
Leontien

Helaas moet ik Jabir gelijk geven, juf. Uw reactie doet het ergste vermoeden. Ik ben ook niet gecharmeerd van het gedrag van die jochies, maar zelfs diegenen, die het direct betrof (mensen in de rouwstoet)reageerden milder dan u doet. Het enige dat helpt is constant in contact blijven met die jongens, hen op hun gedrag wijzen, laten inzien dat het echt niet kan. Wat mij interesseert is, waarom zij zulk gedrag vertonen? Wat gaat er in die koppies om? Waar ligt nou de kern van het probleem? Wij moeten ons niet laten verleiden om bovenmatig aggressief te reageren, want dan hebben zij ons precies daar waar zij ons willen hebben.

Mirwais

  HOMEPAGE  | July 1st, 2011 at 08:45 PM
Mirwais

Goed en noodzakelijk stuk. En lol @: “Knevel en vd Brink hebben nog meer gevoel voor satire.”

Reaguur maar!

In de commentaren kan je gebruik maken van 'textile'. Kijk voor de mogelijkheden op textile.thresholdstate.com

Naam (verplicht)
Email (wordt niet gepubliceerd)
Website
Reaguursel

TroebelTags


Commentaren

RSS


Recente Artikelen

RSS Artikelen