TroebelWater.nl

Fuck yoga: De inwijding van Yeshe Tsogyal

Updated On: February 12th, 2011 by Pennywise

Uit Sky Dancer, op basis van een Engelse vertaling door Keith Dowman.

De Goeroe verscheen als het Mandala van de rode Heruka en uit de HUM-lettergreep in zijn hart straalden extreem vurige vonken rood licht, die zich in het Mandala concentreerden. Als een speer nam hij de absolute Heruka in zijn hand en sprak:

RAM HAM

Luister zonder afleiding, Dakini Tsogyelma, koningin Kuntuzangmo, luister aandachtig als je het zaad wenst om het innerlijke Mandala mee te bevruchten. Offer je Mandala van mystieke extase. Als je over deze methode spreekt, verbreek je de Samaya.

Ik, het meisje Tsogyal, zonk onder de alledaagse verschijningen. In de diepte van naakte gelukzaligheid, zalfde ik mijn extatische mandala met de vijf heilige substanties en deed nog een verzoek:

Boeddha, held van zuivere vreugde, doe wat u wilt. Goeroe van pure gelukzaligheid. Vol blijdschap en met waarlijke energie verzoek ik u om het zaad in het innerlijke Mandala te injecteren en ik zal het geheim van de methode met mijn leven bewaken.

Toen offerde ik met drie vingers die het stof van de lotus schudden mijn Mandala aan dat van de Goeroe en voerde een intense slangedans uit. Het Mandala van de wijdse dynamische ruimte had zichzelf gebundeld in de aard van de grote Pema Heruka zelf doordat de focus vastgehaakt werd aan het lagere deel. Met een grommende hoonlach die alle verschijningen met glorie overstelpte en in zuivere gelukzaligheid transmuteerde, vestigde de absolute Heruka zijn heerschappij over de lotustroon met zijn opgewonden, gewelddadige en ongerimpeld vlammende Vajra. Op deze wijze onthulde hij het Mandala van de vlammende zon van de glanzende innerlijke ruimte.

Niels

  HOMEPAGE  | February 26th, 2011 at 01:48 PM
Niels

@Jabir

Sex, the secret gate te Eden Vast oud nieuws voor je!

IsoHunt

Jabir

  HOMEPAGE  | February 28th, 2011 at 03:36 PM
Jabir

Dank! Kende ik nog niet. Kan ik je weer Demons of the Flesh aanraden van het echtpaar Schreck.

Niels

  HOMEPAGE  | February 28th, 2011 at 05:03 PM
Niels

Dank! Je hebt het boek al eens eerder genoemd volgens mij. Heb het uiteindelijk hier gedownload. Onder het kopje “Magick Library” en dan Occult Studies.torrent. Zit heel veel meer tussen waarvan ik zo 1,2,3 de waarde niet kan inschatten.

Niels

  HOMEPAGE  | February 28th, 2011 at 05:10 PM
Niels

Over demons en flesh gesproken. Heb afgelopen weekend Sancta Anorexia gelezen van Bell. Kon even geen verwijzing vinden dan deze

Jabir

  HOMEPAGE  | February 28th, 2011 at 06:42 PM
Jabir

Heeft Sancta anorexia een met name christelijke focus? Voor het Joodse vrouwelijke perspectief is het essay van Gershom Scholem Shekhinah The feminine element in Divinity uit ‘The mystical shape of the godhead’ een aanrader en Tibetaans-tantrische perspectieven op vrouwelijke spiritualiteit zijn het best in Dakini’s warm breath van Judith Simmer-Brown.

Niels

  HOMEPAGE  | February 28th, 2011 at 07:54 PM
Niels

ja, christelijke spiritualiteit; bruidsmystiek. Misschien interessanter voor Leontine.

Dank weer voor tips ;).

Jabir

  HOMEPAGE  | February 28th, 2011 at 08:06 PM
Jabir

Christelijke mystiek is nogal mysogyn/ patriarchaal vind ik dan

Niels

  HOMEPAGE  | February 28th, 2011 at 09:03 PM
Niels

Yep Vind ik ook! Al komen dan wel de meer vrouwelijke kwaliteiten aan de orde, zoals eenheid, overgave etc. Ook kunnen, rk vrouwen althans, zich identificeren met Maria Magdalena. Die vrouwen van Bell probeerden met hun heilige anorexia de patriarchale macht te doorbreken (en te tarten). Zou op zich wel interessant zijn deze specifieke vrouwelijke chr. mystiek eens te vergelijken de twee boeken die jij aandroeg.

Leontine

  HOMEPAGE  | March 1st, 2011 at 03:46 PM
Leontine

@Niels, ik ben meer van de Hieros gamos!

Niels

  HOMEPAGE  | March 1st, 2011 at 04:41 PM
Niels

@Leontine, dat lijkt me ook een stuk gezonder!

Leuk te zien trouwens hoe die ‘huwelijksmystiek’ in verschillende tradities aanwezig is. De Hieros Gamos is wel het meest uitgesproken (ritueel)erotisch; naast Heilige Anorexia (geestelijk) en Jabirs Shekhinah (mythisch/metafysisch).Concept van Shekhinah was mij trouwens onbekend, maar interessant.

Reaguur maar!

In de commentaren kan je gebruik maken van 'textile'. Kijk voor de mogelijkheden op textile.thresholdstate.com

Naam (verplicht)
Email (wordt niet gepubliceerd)
Website
Reaguursel

TroebelTags


Commentaren

RSS


Recente Artikelen

RSS Artikelen